Werken in de industrie

Werken in de Industrie? Wij geven 5 redenen!

Werken in de industrie? Is het wat voor jou? De industrie houdt zich bezig met de productie en de verwerking van goederen en materialen. Het is een brede branche met veel verschillende banen die wellicht bij jou kunnen passen. Ben je benieuwd of een baan in de industrie wat voor jou is? Of ben je benieuwd waarom wij de industrie een prachtig beroep vinden? Lees vooral verder, wij vertellen jou 5 redenen waarom wij werken in de industrie zo leuk vinden!

Waarom werken in de industrie?

1. Uitdagend beroep

Als eerste is het werken in de industrie een uitdagend en interessant beroep. Door de complexiteit van de processen en systemen die er nodig zijn om producten te maken en te leveren, ontstaat er een functie die veel uitdaging biedt. Je moet namelijk deze processen leren begrijpen, optimaliseren en beheren.

2. Carrièremogelijkheden

Ten tweede is er binnen de industrie veel ruimte voor verschillende carrièremogelijkheden. Van productie en engineer tot management en leiderschap. Als medewerker krijg jij hierdoor de mogelijkheid om door te groeien binnen jouw functie en om jezelf te blijven ontwikkelen.

3. Innovatieve sector

Daarnaast is de industriële branche gericht op het vinden van nieuwe innovaties en ontwikkelingen. Als industrieel medewerker ben jij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten, technologieën en processen die bijdragen aan de industrie. Jij maakt onderdeel uit van nieuwe innovaties!

4. Goede arbeidsvoorwaarden

Ook kan het werken in de industrie financiële beloningen opleveren, zoals bonussen en andere voordelen. Dit kan afhangen van de specifieke functie en het bedrijf waarvoor je werkt. Als jij jezelf specialiseert, krijg je meer verantwoordelijkheden en ga je meer verdienen.

5. Impact op de maatschappij

Tot slot draag je als medewerker bij aan de productie van producten en diensten die veel impact hebben op de maatschappij en de wereld om ons heen. Door hieraan bij te dragen krijg jij voldoening en kun je als medewerker echt een impact maken!

Banen in de industrie

We hebben verschillende banen in de industrie op een rijtje voor je gezet:

 • Operator
 • Technicus
 • Ingenieur
 • Kwaliteitscontroleur
 • Projectmanager
 • Leidinggevende

Naast deze banen zijn er natuurlijk nog meer banen in de industrie! Specifieke functies die beschikbaar zijn kunnen variëren afhankelijk van de branche, het bedrijf of de grootte van het bedrijf.

Werken in de industrie via Detamatch

Zie jij jezelf al werken binnen de industriële branche? En wil je gelijk aan de slag gaan? Solliciteer dan snel! Bij Detamatch staan er verschillende interessante vacatures open voor banen in de industrie. Benieuwd of een baan in de techniek of een baan in de logistiek beter bij jou zou passen? Ontdek het en lees onze blogs!

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

 • vacatures

 • Community

 • Contact

 • Over Detamatch

 • Reviews

 • Blogs