Werken in de techniek

Werken in de techniek om deze 5 redenen!

Wil jij weten waarom werken in de techniek een geweldige keuze is? De technische sector biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden en uitdagingen. Of je nu geïnteresseerd bent in het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe producten, het onderhouden en repareren van bestaande systemen of het bijdragen aan baanbrekende innovaties… Er is een rol voor jou in de techniek. In onze blog bespreken we enkele redenen waarom jij in de techniek aan de slag zou moeten gaan.

Waarom werken in de techniek?

1. Tastbare resultaten

Ten eerste lever jij als technicus tastbare resultaten. Vraag je je vaak af of wat je doet nut heeft of verschil maakt? Nou, in de techniek hoeft dit niet. Als technicus werk je hands-on en zie je het proces vanuit je eigen perspectief. Hands-on houdt eigenlijk in dat jij je handen uit de mouwen steekt. In plaats van dat je in theorie ergens mee bezig bent, worden handelingen in de praktijk uitgevoerd. Zo kun je bijvoorbeeld als monteur het verschil zien tussen een kapotte machine en een gerepareerd machine. Die reparatie heb jij immers voltooid! Een zichtbaar en duidelijk resultaat dus. Dit geeft veel voldoening. 

2. Goed salaris

Ook krijg je als technicus een goed salaris. Dit komt door het groot aantal vraag naar technische vakmensen. Bovendien kan je je ook verdiepen in een functie of vakgebied. De techniek is immers een brede sector. Door je te specialiseren kan je een expert worden in een bepaald vakgebied. Experts kunnen ook een hoger salaris vragen. Ook naarmate je meer verantwoordelijkheden krijgt, verdien je een hoger salaris. 

3. Toekomstgericht

De techniek beweegt voortdurend en daarmee ook de mogelijkheid om te blijven groeien en leren. Als je werkt in de techniek, kun je je vaardigheden en kennis bijhouden en je carrière vooruit helpen. De technische sector innoveert namelijk nieuwe producten en manieren om de wereld te laten groeien. Zo was bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon jaren geleden een innovatie. En we weten allemaal hoe dit de wereld heeft veranderd!

4. Stabiel werk

Technische banen zijn meestal erg stabiel, vooral in sectoren zoals de bouw, de productie en de energiesector. Dit betekent dat je minder zorgen hoeft te maken over werkloosheid en dat je een constante stroom van inkomsten hebt.

5. Breed scala aan carrièremogelijkheden en uitdagingen

Dit werd heel kort aan het begin aangegeven, maar het techniek heeft veel variatie. De technische sector is erg breed en hierdoor heb je een groot aantal keuzes als je in de techniek wil werken. De verschillende opties worden hieronder kort genoemd, maar er zijn natuurlijk meer functies. 

Technische banen

Door het groot aantal technische banen zullen we een aantal kort voor je op een lijstje zetten:

 • Ingenieur
 • Operator
 • Monteur
 • Laborant
 • Lasser
 • Spuiter

Natuurlijk zijn dit niet de enige technische banen. Als monteur heb je bijvoorbeeld ook diverse subcategorieën. De technische sector is zó groot dat we niet alle functies kunnen opnoemen! 

Werken in de techniek via Detamatch

Twijfelde je over werken in de techniek? En zijn deze twijfels nu weg of verminderd? Dan is het tijd om te solliciteren! Bezoek snel onze website om de open vacatures te bekijken en stuur je CV op.  Als vrouw werken in de techniek? Waarom niet? Als je meer wilt lezen over vrouwen in de techniek, lees dan vooral die blog nog even. Vrouwen zijn namelijk onmisbaar geworden in de techniek…

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

 • vacatures

 • Community

 • Contact

 • Over Detamatch

 • Reviews

 • Blogs