Logistiek medewerker

Een baan als logistiek medewerker?

Ben jij benieuwd of een baan als logistiek medewerker wat voor jou kan zijn? De logistiek biedt uitdagende en dynamische banen waarbij je vele richtingen op kan. Wil je aan de slag als chauffeur? Of ga je liever aan de slag met het voorraadbeheer? Lees dan vooral verder, wij leggen jou uit waarom een baan in de logistiek wat voor jou kan zijn!

Wat doet een logistiek medewerker?

Je bent verantwoordelijk voor het organiseren en beheren van logistieke bedrijfsprocessen. Het is hierbij belangrijk dat een logistiek medewerker ervoor zorgt dat producten, grondstoffen en materialen op tijd en op de juiste plaats worden geleverd. Dit om de operationele efficiëntie te verbeteren en klanttevredenheid hoog te houden.

Taken van een logistiek medewerker:

Als logistiek medewerker kun je te maken hebben met de volgende taken:

 1. Coördineren van de inkomende en uitgaande zendingen van producten en materialen;
 2. Beheren van de voorraad en het controleren van de inventaris;
 3. Coördineren van de zendingen en het regelen van transport en logistiek;
 4. Plannen van de routes en het optimaliseren van de distributie van producten;
 5. Communiceren met leveranciers, klanten en andere belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de logistieke processen soepel verlopen;
 6. Gebruiken van computersystemen en software voor het bijhouden van de logistieke processen en gegevens;
 7. Identificeren van verbetermogelijkheden in de logistieke processen en het voorstellen van oplossingen om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

Naast deze taken kunnen er nog meer taken belangrijk zijn voor jou. Dit verschilt per bedrijf en functie.

Salaris logistiek medewerker

Het salaris van een logistiek medewerker is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de opleiding, werkervaring, locatie, sector en grote van het bedrijf. Over het algemeen varieert het salaris tussen de €1.800 en €3.500 bruto per maand op basis van een fulltimebaan. Het salaris zal toenemen naarmate de ervaring en verantwoordelijkheden van de medewerker worden uitgebreid.

Aan de slag gaan als logistiek medewerker via Detamatch

Wil jij graag in de logistiek aan de slag? Solliciteer dan direct! Bij Detamatch staan er verschillende vacatures open. Van HR-Medewerker tot aan Lasser. Genoeg keus. Dus neem snel een kijkje en solliciteer! Benieuwd of een baan in de techniek wellicht beter bij jou past? Lees dan ons blog over werken in de techniek en ontdek wat het beste bij jou past!

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

 • vacatures

 • Community

 • Contact

 • Over Detamatch

 • Reviews

 • Blogs