Motivatiebrief schrijven

Een goede motivatiebrief schrijven? Wij geven 5 tips!

Een goede motivatiebrief schrijven kan het verschil maken bij het solliciteren voor een baan, stage of opleiding. Het is daarom belangrijk om tijd te nemen om deze brief goed te schrijven. Kan jij wel wat tips gebruiken? In deze blog geven wij jou 5 gouden tips voor het schrijven van een kwalitatief goede motivatiebrief.

Een motivatiebrief schrijven met deze tips!

Bij Detamatch snappen wij maar al te goed hoe belangrijk een motivatiebrief is. Lees hieronder onze 5 tips waardoor jij de aandacht gaat trekken van je misschien wel toekomstige werkgever. 

1. Maak duidelijk waarom je solliciteert

Begin met het duidelijk maken waarom je solliciteert voor deze specifieke baan, stage of opleiding. Wat spreekt je aan bij deze functie en hoe past deze functie bij jouw doelen en ambities? Laat zien dat je goed hebt nagedacht over wat je zoekt in een functie en dat je op de hoogte bent van wat de organisatie te bieden heeft.

2. Geef specifieke voorbeelden

Beschrijf wat je hebt geleerd en bereikt in je eerdere werk- en studie ervaringen. Geef specifieke voorbeelden van hoe je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd en wat je hebt bijgedragen aan eerdere werkgevers of opleidingen. 

3. Benadruk wat je kan toevoegen

In jouw brief moet je twee belangrijke punten naar voren laten komen. Allereerst moet je iets vertellen over wie jij bent als persoon. Dus wat zijn jouw kwaliteiten en hoe kun je deze inzetten om bij te dragen aan het succes van de organisatie? Daarnaast moet je ook benadrukken waarom jij de meest geschikte persoon bent voor de desbetreffende functie. Laat zien wat je kan toevoegen aan de organisatie waar je solliciteert. 

4. Wees professioneel

Zorg ervoor dat je motivatiebrief professioneel is geschreven en opgezet. Gebruik een duidelijke opmaak en zorg voor een goede structuur. Gebruik formele taal en vermijd fouten in spelling en grammatica. Laat ook zien dat je goed bent in het omgaan met taal, door bijvoorbeeld correcte en professionele zinnen te schrijven.

5. Maak het persoonlijk

Hoewel je professioneel moet blijven, is het ook belangrijk om een persoonlijk tintje te geven aan je motivatiebrief. Laat zien wie je bent en wat je drijft. Dit kan bijvoorbeeld door te beschrijven wat je beweegt om voor deze specifieke baan te solliciteren.

Detamatch helpt jou aan een baan!

Een goede motivatiebrief schrijven is de eerste stap naar jouw nieuwe baan! Heb jij hulp nodig bij het vinden van de juiste match? Wij helpen jou graag. Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op. Kom jij langs voor een kennismakingsgesprek en een lekker bakje koffie? 

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

  • vacatures

  • Community

  • Contact

  • Over Detamatch

  • Reviews

  • Blogs