Loonsverhoging vragen

Loonsverhoging vragen? Wij geven jou 3 gouden tips!

Loonsverhoging vragen is een belangrijk en soms moeilijk onderwerp voor werknemers. Het is van belang dat jouw salaris in lijn blijft met je presentaties en verantwoordelijkheden. Het vragen om loonsverhoging kan een gevoelig onderwerp zijn, omdat het gaat over geld en werkprestaties. Aan de andere kant kan het ook een kans zijn om te laten zien dat je waardevol bent voor het bedrijf. Daarbij is het erg fijn om onderaan de streep meer geld over te houden.

Ga jij om loonsverhoging vragen?

Als je overweegt om een loonsverhoging te vragen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten wat je kunt verwachten. Weten hoe jij moet vragen om loonsverhoging? Wij geven jou in deze blog 3 gouden tips. 

1. Maak duidelijk wat je waard bent

Voordat je een loonsverhoging vraagt, is het belangrijk om je prestaties te evalueren. Maak een lijst van je belangrijkste verantwoordelijkheden en prestaties op het werk en bewijs hoe je het bedrijf hebt geholpen om te groeien of te verbeteren. 

Als je bijvoorbeeld een nieuw project hebt geïmplementeerd dat de productiviteit heeft verhoogd, of als je hebt bijgedragen aan het behalen van de doelstellingen van het bedrijf, is dit goed om te vermelden tijdens het loonsverhoging gesprek. Geef dus specifieke voorbeelden van successen en hoe je deze hebt behaald. 

2. Weet wat je zou willen verdienen

Het is goed om vooraf te weten wat je verdient op de arbeidsmarkt. Zoek naar salarisinformatie van andere werknemers met soortgelijke functies en ervaring. Dit kan je helpen om een realistische verwachting te hebben van wat je loon zou kunnen zijn.

3. Wees professioneel

Het is belangrijk om professioneel te blijven tijdens het vragen om een loonsverhoging, zelfs als je emotioneel bent. Blijf dus respectvol en beleefd tegenover je werkgever. Bedenk vooraf wat je wilt zeggen en hoe je het wilt zeggen. Houd het gesprek positief en focus je op wat je voor het bedrijf hebt gedaan, in plaats van alleen te vragen om meer geld.

Loonsverhoging vragen? Wanneer doe je dat?

Werk je ergens al een langere periode of heb je extra verantwoordelijkheden gekregen? Dan zal het vast bij je gaan prikkelen… Je bent toe aan loonsverhoging. Wanneer vraag je om loonsverhoging? Je beoordelingsgesprek kan een goed moment zijn om loonsverhoging te vragen. Maar ook wanneer je een mijlpaal hebt behaald kan je vragen om die verdiende loonsverhoging. Pak dat moment dan voor een gesprek!

Met Detamatch maak jij stappen in jouw carrière!

Heb jij wat gehad aan onze tips? Hoog tijd dus om voor die loonsverhoging te vragen! Zit je toch niet helemaal op je plek bij jouw huidige baan? Dan helpen wij jou graag bij de volgende stap in jouw carrière. Bekijk onze vacatures of neem gerust contact met ons op of kom langs voor een kopje koffie. We helpen jou graag.

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

  • vacatures

  • Community

  • Contact

  • Over Detamatch

  • Reviews

  • Blogs