cv maken

Jouw cv maken met deze 5 onmisbare tips!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Dan kan een goed cv niet ontbreken. Misschien is jouw huidige cv niet up to date of wil je een nieuw cv maken. Maar hoe maak je een goed cv? Kan jij wel wat hulp gebruiken? In deze blog geven wij jou 5 onmisbare tips die jouw cv naar een hoger niveau tilt. Zo trek jij jouw toekomstige werkgever zeker over de streep.

Hoe maak ik een cv?

Een cv is essentieel om te laten zien wie je bent en wat je kunt. Het is de eerste indruk die je maakt bij een potentiële werkgever, dus zorg er vooral voor dat je een goede indruk achterlaat. Ga jij een cv maken en wil jij weten hoe je dat het beste kan doen? Lees vooral verder. 

1. Goede openingszin

Begin met een krachtige openingszin die duidelijk maakt wat je doelen zijn en waarom je de geschikte kandidaat bent voor de baan. 

Voorbeelden van openingszinnen:

 • “Ik ben een ambitieuze en hardwerkende professional met … aantal jaren ervaring in …(jouw vakgebied)”
 • “Met mijn sterke vaardigheden in … en mijn passie voor het werk ben ik op zoek naar een uitdagende functie binnen jouw bedrijf.”
 • “Ik ben enthousiast om mijn ervaring en vaardigheden in te zetten voor een rol als … (functie) bij jouw bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat mijn (specifieke vaardigheid/ervaring) een waardevolle bijdrage zal zijn aan jouw team.”

2. Professioneel en strak cv maken

Maak gebruik van koppen en subkoppen om je cv overzichtelijk te maken. Zo kunnen werkgevers snel de informatie vinden die ze zoeken. Kies daarbij voor een eenvoudig leesbaar lettertype, zorg voor voldoende witruimte en houd je cv op één pagina (tenzij je een lange werkgeschiedenis hebt).

3. Relevante informatie op jouw cv

Zorg ervoor dat je cv relevant is voor de baan waarvoor je solliciteert. Benoem dus alleen de werkervaringen die aansluiten op de vacature. Maak daarbij duidelijk wat je vaardigheden zijn die aansluiten bij de functie. Gebruik daarvoor specifieke voorbeelden en cijfers om te laten zien wat je hebt bereikt in je werk. Dit maakt het concreet en geeft werkgevers een beter idee van wat je kunt.

4. Kies een gepaste foto voor jouw cv

Een foto op een cv is niet verplicht maar wel gebruikelijk. Een foto maakt jouw cv nóg persoonlijker. Zorg er wel voor dat je foto gepast is en dat je er verzorgd op staat. 

5. Check je cv goed

Controleer je cv grondig op spelfouten en grammaticale correctheid. Een cv met fouten kan een slechte indruk maken en kan ervoor zorgen dat je niet wordt uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek.

Cv opstellen

Welke elementen moet er in jouw cv staan. Hieronder hebben wij de 8 vaste onderwerpen uit een cv op een rijtje gezet. 

 1. Persoonlijke gegevens
 2. Persoonlijk profiel
 3. Werkervaring (en evt. nevenactiviteiten)
 4. Opleidingen
 5. Vaardigheden / competenties
 6. Talen
 7. Hobby’s & interesses
 8. Referenties

Cv schrijven

Zo, is jouw cv af? Helemaal goed. Hopelijk heb jij wat gehad aan onze tips. Wij snappen dat een cv maken niet altijd even makkelijk is… Detamatch ontvangt met plezier jouw cv en helpt jou graag met het vinden van een baan. We hebben verschillende vacatures open staan die wellicht perfect bij jou passen. Ben je gemotiveerd en zie je mogelijkheden. Bekijk gauw onze vacatures of neem contact met ons op.

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

 • vacatures

 • Community

 • Contact

 • Over Detamatch

 • Reviews

 • Blogs