Logistiek vacatures

Logistiek vacatures? Wij vinden jouw droombaan!

Logistiek vacatures… Daar weten wij wel raad mee bij Detamatch. Bij Detamatch hebben wij diverse vacatures openstaan in de logistieke sector die wellicht wel bij jou passen. De logistiek is een belangrijke sector in onze economie. Het is niet weg te denken! In dit artikel bespreken we diverse logistieke vacatures in de logistiek. 

Werken in de logistiek

Voordat we gelijk ingaan op de logistiek vacatures willen wij eerst even ingaan wat logistiek inhoudt en wat de voordelen zijn. Allereerst zorgt de logistiek voor de efficiënte vervoer, opslag en verwerking van producten en goederen. Producten en goederen komen door de logistieke sector op tijd en op de juiste plek aan. Werk jij in de logistiek? Dan lever je dus een belangrijke bijdrage aan de economie en help je bij het onderhouden van een soepel lopende supply chain.

Werken in de logistiek brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is geen dag hetzelfde en heb je in de logistiek een divers takenpakket. Daarbij is de logistiek cruciaal voor de economie. Het is nou eenmaal bevredigend werk. Ten slotte zijn er in de logistiek veel doorgroeimogelijkheden. Wil je meer weten over deze voordelen? Lees dan onze pagina over Werken in de logistiek om deze 3 redenen!’ om er dieper op in te gaan. 

 

Verschillende logistiek vacatures

1. Transport vacatures

Transport vacatures zijn de meest voorkomende vacatures in de logistiek. Deze functies zijn gericht op het vervoer van goederen van A naar B. Er zijn veel verschillende soorten transport vacatures. Voorbeelden zijn:

 • Vrachtwagenchauffeur
 • Koerier
 • Touringcarchauffeur
 • Binnenvaart chauffeur

Als vrachtwagenchauffeur ben jij verantwoordelijk voor het vervoer van goederen. Je moet in staat zijn om de vrachtwagen efficiënt en veilig te besturen. Daarbij moet je in staat zijn om goederen te laden en lossen. Als koerier ben je verantwoordelijk voor het vervoer van goederen over korte afstanden. Je moet in staat zijn om de goederen snel en veilig te vervoeren. Daarbij is de communicatie met klanten erg belangrijk. 

2. Opslag vacatures

Opslag vacatures zijn gericht op het opslaan van goederen in magazijnen of opslagfaciliteiten. Er zijn veel verschillende soorten opslag vacatures beschikbaar. Voorbeelden zijn:

 • Magazijnmedewerker
 • Magazijnchef

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen, het ontvangen en verzenden van bestellingen, en het organiseren en beheren van voorraden. Als magazijnchef ben je verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van de activiteiten in het magazijn, en voor het ontwikkelen en implementeren van efficiënte logistieke processen.

3. Distributie vacatures

Als laatste bespreken wij distributie vacatures. Deze zijn gericht op het verwerken en verzenden van goederen. Er zijn veel verschillende soorten vacatures die onder distributie vallen. Voorbeelden zijn: 

 • Orderpicker
 • Expeditiemedewerker

Als orderpicker ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van goederen voor verzending, het controleren van bestellingen en het inpakken van goederen voor verzending. Een expeditiemedewerker houdt zich bezig met het laden en lossen van vrachtwagens, controleren en verzendklaar maken van orders en je sorteert de goederen. 

 

Vacatures logistiek

Zo, logistiek vacatures… Je kan alle kanten op. Ben jij er al uit welke kant jij op wilt? Of heb je toch hulp nodig met het vinden van een baan in de logistiek. Vinden wat bij jou past is niet altijd even makkelijk. Maar daar helpen wij jou bij. Wil jij stappen maken in jouw carrière? Laten we hem samen uitstippelen. Bekijk onze logistiek vacatures en neem gerust contact op bij vragen.

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

 • vacatures

 • Community

 • Contact

 • Over Detamatch

 • Reviews

 • Blogs