Sollicitatiegesprek opvolgen

Jouw sollicitatiegesprek opvolgen met deze 4 tips!

Jouw sollicitatiegesprek opvolgen… Hoe doe je dat? In deze blog bespreken we de waarde van het opvolgen van een sollicitatiegesprek en vertellen we jou enkele effectieve manieren om dit te doen.

Jouw sollicitatiegesprek opvolgen is belangrijk, maar waarom?

Wie weet ben je uitgenodigd door een bedrijf en mag jij binnenkort op sollicitatiegesprek komen. Een sollicitatiegesprek kan een spannende en zenuwslopende ervaring zijn. Nadat je je best hebt gedaan om een goede indruk te maken en je vaardigheden en ervaring te presenteren, is het niet genoeg om achterover te leunen en te wachten op een reactie. Zeker niet zelfs! Het opvolgen van een sollicitatiegesprek is van cruciaal belang en kan het verschil maken tussen het krijgen van die droombaan of dat je wordt vergeten in het sollicitatieproces.

1.     Je toont interesse en enthousiasme

Allereerst laat je door het opvolgen van een sollicitatiegesprek zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Het toont ook aan dat je enthousiast bent over de mogelijkheid om deel uit te maken van het team. Werkgevers waarderen kandidaten die proactief zijn en laten zien dat ze gemotiveerd zijn om de baan te krijgen. Hier scoor je zeker punten mee!

2.     Versterken van de positieve indruk

Daarbij stelt het opvolgen van een sollicitatiegesprek je in staat om nogmaals je sterke punten en relevante ervaring te benadrukken. Het biedt een kans om eventuele twijfels weg te nemen of aanvullende informatie te verstrekken die je niet tijdens het gesprek hebt kunnen delen. Door dit te doen, vergroot je de kans dat de werkgever jou als de juiste kandidaat voor de functie ziet.

Effectieve manieren om een sollicitatiegesprek op te volgen

Jouw sollicitatiegesprek opvolgen… Hoe doe je dat precies? Wij geven jou hieronder 4 gouden tips die jou kunnen helpen met het krijgen van jouw droombaan.

1.     Bedankbrief of e-mail sturen

Stuur allereerst binnen 24 uur na het sollicitatiegesprek een bedankbrief of e-mail naar de interviewer(s). Bedank hen voor de gelegenheid om voor het sollicitatiegesprek en benadruk nogmaals dat je  interesse hebt in de functie. Vergeet niet om specifieke punten uit het gesprek te benoemen waarin je geïnteresseerd was of die je opvielen. Dit toont aan dat je actief hebt geluisterd en betrokken was bij het gesprek. Dan sta je zeker al 1-0 voor!

2.     Follow-up telefoongesprek

Ook is het een goed idee om follow-up telefoongesprek te voeren. Doe dit wel pas als je na een paar dagen nog geen reactie hebt ontvangen. Bel de contactpersoon die verantwoordelijk is voor het sollicitatieproces en vraag naar de status van je sollicitatie. Wees beleefd, vriendelijk en bedank hen opnieuw voor hun tijd en overweging. Dit laat zien dat je vastberaden en geïnteresseerd bent.

3.     LinkedIn-connectie

Heb jij tijdens het sollicitatiegesprek ontdekt dat de interviewer actief is op LinkedIn? Stuur dan een verzoek om te connecten. Voeg een persoonlijk bericht toe waarin je aangeeft dat je het sollicitatiegesprek waardeerde en graag in contact blijft.

4.     Geduldig blijven

Ten slotte is het belangrijk om geduldig te blijven tijdens het opvolgen van een sollicitatiegesprek. Bedrijven hebben vaak een uitgebreid sollicitatieproces en het kan even duren voordat ze een beslissing nemen. Wees niet te opdringerig en respecteer de tijdlijn die ze hebben aangegeven. Als je na een langere periode nog steeds geen reactie hebt ontvangen, kun je een beleefde follow-up doen om te vragen naar de voortgang.

Detamatch vindt jouw droombaan!

Jouw sollicitatiegesprek opvolgen is een essentiële stap in het sollicitatieproces die vaak over het hoofd wordt gezien. Gebruik vooral bovenstaande tips en vergroot jouw kansen op succes in het sollicitatieproces. Detamatch wenst jou veel succes met je sollicitaties!

Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe baan in de techniek, engineering, logistiek of office? En kan jij wel wat hulp gebruiken? Detamatch kan jou helpen. Het is ons doel om de juiste mensen aan elkaar te verbinden. Hier gaan we voor! Wij hebben verschillende leuke en uitdagende vacatures openstaan. Neem gerust een kijkje tussen onze vacatures of neem contact met ons op. We helpen je graag.

Ga jij binnenkort op sollicitatiegesprek en wil je wat tips hoe jij het beste jouw sollicitatiegesprek kan voorbereiden? Lees dan onze blog: ‘Sollicitatiegesprek voorbereiden? Dit zijn 5 onmisbare tips!

Daadkracht, kennis & doorzettingsvermogen

Volg ons via de socials!

  • vacatures

  • Community

  • Contact

  • Over Detamatch

  • Reviews

  • Blogs